• KVALITET                    TRYGGHET                    OMTANKE

    Redigeras under avancerat
0

ALLMÄNNA KÖPVILLKOR

 

ALLMÄNT

Aleah Care / Pistill Sverige AB, Org.nr: 556627-3180 säljer produkter via internet till privatpersoner med svenskt personnummer. För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år samt ha en giltig svensk ID-handling för paketförsändelser. Produkterna som vi säljer kan användas i Sverige och har en bruksanvisning när produkten så kräver det. Sedvanliga garantier lämnas på produkter där garanti är tillämpligt och eventuella garantier är giltiga i Sverige och endast för förstahandsköpare. Mer information finns i respektive produkts bruksanvisning.

Allmänna köpvillkor gäller för dina köp på, och din användning av, webbsidan www.aleahcare.com. Villkoren utgör ett avtal mellan dig och Aleah Care /Pistill Sverige AB. Du som köpare är skyldig att ta del av villkoren innan köp. Vid beställning på aleahcare.com accepterar köparen de Allmänna villkoren samt vår Integritets- och sekretesspolicy. Aleah Care förbehåller sig rätten att ändra de Allmänna villkoren.

Dessa Allmänna villkor och eventuella tvister som uppkommer i samband med villkoren vid användning av aleahcare.com, eller med köp på webbplatsen, regleras av svensk lag. Aleah Care kan modifiera eller ändra dessa villkor. Du uppmanas därför att spara de villkor du accepterar vid tidpunkten för köpet av din beställning. Som kund måste du följa alla gällande lokala och internationella lagar och förordningar beträffande din användning av aleahcare.com.

All användning av denna webbplats eller dess innehåll, inklusive kopiering annat än för eget personligt, icke-kommersiellt bruk är förbjudet utan en skriftlig tillåtelse. Alla rättigheter, inklusive upphovsrätt av aleahcare.com, stannar hos Aleah Care. 

 

BESTÄLLNINGAR

Du kan granska din beställning och göra ändringar innan du slutför och betalar för en order. Först när du godkänner din order är du bunden till ordern och våra allmänna villkor i kassan. En order är bekräftad först när den är mottagen av Aleah Care och betalning godkänts.

När du slutfört ditt köp skickas en digital orderbekräftelse till den e-postadress du angivit. Detta är ett underlag för ditt köp men inte ett kvitto. När din order har packats och skickats från lagret, får du en digital leveransbekräftelse till angiven e-postadress. Detta är din slutgiltiga bekräftelse och ditt underlag på din order och leverans. Notera att det är först i leveransbekräftelsen du vet vilka produkter som kommer kunna levereras. Vi säljer endast produkter som vi har i lager, men reserverar oss för tillfällig slutförsäljning.

Aleah Care reserverar sig rättigheten att endast ta emot beställningar från personer över 18 år.

Den produktinformation som visas på aleahcare.com är föremål för ändring, och vi reserverar oss rättigheten att, vid behov, ändra information på aleahcare.com

 

BETALNINGSALTERNATIV

Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och du betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

En aviavgift om 29 kr per köp tillkommer. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post.

Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Genom att använda Klarna Faktura godkänner du användning av dina personuppgifter i enlighet med Klarnas dataskyddspolicy, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES-området.

Klarna AB, organisationsnummer SE5567370431

Klarna Konto: En kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala dina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. En aviavgift om 29 kr tillkommer, oavsett antalet köp. Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här.

Betala Direkt: Automatisk dragning från ditt bankkonto, ditt konto debiteras cirka två bankdagar efter köpet har genomförts eller att ordern har skickats. Villkoren för användande av Betala Direkt finner du här.
Banköverföring: Ditt konto debiteras omedelbart efter att beställningen har lagts.
Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här.

Totalsumman för ordervärde, frakt och eventuella övriga kostnader kontrolleras och reserveras på ditt betalkort innan beloppet dras.

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy. Vi rekommenderar dig att läsa vår integritets- och sekretesspolicy.

Vi erbjuder även betalning genom postförskott. Om du betalar mot postförskott får du en avi som anger var du kan hämta ut dina varor. Du betalar varorna vid uthämtningen. Vid beställning mot postförskott tillkommer den faktiska postförskottsavgiften som för närvarande i genomsnitt är 120 kr. På avin som du får, kommer avsändaren vara Aleah Care / Pistill, Drottninggatan 100, 111 60 Stockholm. Aleah Care ägs av Pistill Sverige AB.

Kreditupplysning med kännedoms kopia kan komma att göras i och med beställning vid betalning mot postförskott.

 

LEVERANS OCH FRAKT

Leveranstid är beroende på leveransland och val av fraktalternativ. Din order behandlas inom 1-3 dagar med vissa undantag så som vid tex inventering och helgdagar. Aleah Care tar inte ansvar för eventuella förseningar orsakade i tullhantering.

Om en leverans är försenad eller inte kan skickas på grund av lagersaldo eller andra skäl kommer du som kund informeras om detta så snart som möjligt och senast 14 dagar efter att ordern har lagts. Du som kund får då avbeställa och/eller återbetalas utan extra kostnad.

Fraktkostnaden anges i SEK och bestäms utifrån Postnords fasta pris, fraktfri gräns och leveransland.

Aleah Care ansvarar inte för lämnade paket hos postombud. Du som kund blir debiterad för kostnaden av returfrakt och administrativa kostnader, 250 kr.

Beställningar till länder utanför EU kan bli föremål för mervärdesskatt, importtullar och/eller skatter som debiteras när paket når mottagarlandet. Dessa bestäms först när paketet ankommer till lokala tullen i leveranslandet. Aleah Care kan inte förutse eller kontrollera dessa avgifter.

För beställningar till USA och Norge gäller följande leveransvillkor: Delivery Duty Paid, including taxes and duty till mottagare av paket. Aleah Care skickar paket enligt leveransvillkoren Delivery At Place (DAP), vilket innebär att vi inte står för moms, avgifter och/eller skatter på beställningar till länder utanför EU. Vi rekommenderar att du kontaktar ditt lokala tullkontor för mer information om regler och avgifter. Det är kundens ansvar att betala extra avgifter för eventuell tulldeklarering.

I leveransbekräftelsen för din order finns ett kollinummer som du kan använda för att få information om var din försändelse befinner sig via www.postnord.se. Aleahcare ansvarar inte för eventuella fel i dstributörens information.

 

SKADOR VID TRANSPORT

Om du vid mottagandet av din försändelse upptäcker att försändelsen är synligt transportskadad ska detta reklameras omgående till transportören. Detta gäller både vid hemleverans och när du själv hämtar försändelsen hos ett postombud. Upptäcker du vid uppackning att innehållet är skadat eller att produkter saknas, ska även detta anmälas. Du är även skyldig att kontakta oss inom 7 dagar från mottagandet av din beställning med ditt ordernummer och ditt ärendenummer från postombudet.

Vid returtransporter av produkter har du som kund det ekonomiska ansvaret om produkterna blir skadade eller inte kommer fram.

 

FELAKTIGA VAROR

Om Aleah Care skulle skicka dig en felaktig eller skadad produkt, förbehåller vi oss rätten att få tillbaka produkten i sitt ursprungliga skick. Du som kund behöver då returnera den felaktiga produkten inom 14 dagar. Frakten bekostas av Aleah Care.

Om en produkt skulle visas och säljas till ett felaktigt pris på aleahcare.com på grund av tekniska problem eller ett misstag från personal på Aleah Care förbehåller vi oss rätten att annullera ordern, återbetala pengarna och informera dig som kund om situationen.

 

ÅNGERRÄTT OCH RETUR

Vid köp på aleahcare.com har du som kund rätt att ångra och returnera ett köp mot giltigt kvitto (leveransbesked) inom 14 kalenderdagar från att ordern har levererats hem till dig eller till postombud. Returer inom Sverige lämnas på Postnordombud och du bekostar returfrakten.

Innan du returnerar en produkt behöver du som kund ta en kontakt med orderteamet för att få en retursedel. 

För godkänd retur måste produkten uppfylla följande krav: Produkten måste vara plomberad, returneras i säljbart skick i produktens originalförpackning. Om returen inte godkänns kommer inte full återbetalning erhållas. Produkter eller paket som inte kan identifieras kan nekas godkänd retur och återbetalning. Vid retur av flera produkter från en och samma order, ska produkterna returneras i en och samma försändelse. Du som kund är ansvarig för returen tills försändelsen har mottagits och registrerats på vårt lager.

Returhanteringen sker inom 30 dagar från att paketet har mottagits på vårt lager. När returen hanterats och godkänts får du som kund en bekräftelse per e-post  och återbetalning ske med samma betalningsmetod som användes vid köpet. Det kan ta upp till 5 bankdagar innan återbetald summa finns tillgänglig på bankkontot. Vid fakturabetalning med Klarna kommer fakturan att justeras. Vid frågor eller problem med återbetalning hänvisar vi till Klarnas kundservice.

Skulle det uppstå några problem eller frågor gällande din retur kommer du som kund bli kontaktad. Om en retur nekas kan Aleah Care inte garantera att produkten kommer tillbaka till dig som kund.

 

REKLAMATION

Om du upptäcker ett produktionsfel på en produkt du beställt kan du reklamera produkten mot giltigt kvitto eller betalningsunderlag. Produkt som skadats till följd av slitage anses inte vara felaktig. Ta alltid kontakt med order@aleahcare.com innan du skickar något i retur så vi kan hjälpa dig vidare. Reklamationer som skickas in utan godkännande eller kontakt med kundservice kan nekas återbetalning. 

Du som kund har ansvar för att packa upp och kontrollera att produkterna i försändelsen är felfria inom 7 dagar från att ordern blivit levererad. Skulle en produkt vara skadad, trasig, smutsig eller felaktig på annat sätt vid leverans ska en reklamation göras via vår kundservice. Om produkten returneras på vanligt sätt kan returen nekas. 

Produkten du vill reklamera skickas i första hand i samma förpackning som den låg i. Bifoga kvitto/leveransbekräftelse samt beskriv vad som kan tänkas vara fel eller möjlig orsak till din reklamation. Vid godkända reklamationer skickas en ny produkt och vi står för fraktkostnaden. Vid nekad reklamation tar vi kontakt med dig, produkten returneras och du står för returfrakten.

Aleah Care följer konsumentköplagen vid reklamationer, för mer information besök konsumentverket.se.

 

ÄNDRING AV ORDER OCH BYTEN

När du slutfört ett köp och fått en orderbekräftelse börjar vi behandla ordern i vårt system och på vårt lager. När paketet lämnat lagret finns det ingen möjlighet att ändra i din order. Om du upptäcker fel i angivna kontaktuppgifter är det din skyldighet att kontakta vår kundservice. Aleah Care har inte ansvar för order som skickats till en felaktigt uppgiven adress.

Önskar du byta en produkt i din order ombeds du som kund att göra en retur och sedan lägga en ny order med rätt produkt. Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice via order@aleahcare.com så hjälper vi dig med glädje vidare.

 

FORCE MAJEURE

Vid händelse av force majeure skjuts våra förpliktelser via aleahcare.com upp. Det innebär att både du som kund och Aleah Care har rätt att häva - helt eller delvis - eventuella avtal utan någon skyldighet att betala skadestånd eller fullfölja några förpliktelser.

Med force majeure avses i regel - men begränsar oss inte till - naturkatastrofer, krig, strejker, import- och exportförbud, transportstörningar samt sjukdom. Oavsett om detta inträffar hos oss som företag eller hos någon av våra leverantörer.

 

BEDRÄGERI

För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år samt ha en giltig svensk ID-handling för att kunna hämta ut ditt paket. Om du är under 18 år behöver du ha fått samtycke till ditt inköp från din vårdnadshavare.

Vi förbehåller oss rätten att neka en order som misstänks vara genomförd på ett bedrägligt eller på annat sätt skadligt sätt för att säkerställa säkerheten för våra kunders transaktioner via aleahcare.com. Vid upptäckten av eventuella falska beställningar eller vid andra bedrägeriförsök, kommer vi att polisanmäla ärendet. 

Vi förbehåller oss också rätten att vid behov vidarebefordra transaktionsinformation om så efterfrågas till betalningspartner vid misstanke om bedrägliga transaktioner eller identitetsstöld. Individer som bryter mot ovan regler kan bli föremål för åtal.