Varukorg

Total 0 kr

Kassa
Loader

Erektion

Förmågan till erektion kan variera genom livet, precis som lusten och andra delar av vår sexuella hälsa. I vissa skeden är den pålitlig och stark medan i andra sviktande, oregelbunden eller kanske lite nyckfull. Som tur är kan vår kropp ofta bibehålla förmågan till orgasm och det finns många hjälpmedel till att nå njutning och lust oavsett erektionsförmåga.

Idag drabbas fler än hälften av alla män mellan 40 och 70 år av någon form av erektil nedsättning. För kvinnor är det ca 30-35 % som rapporterar hämmad eller avsaknad av erektion och sexuell lust/upphetsning. Svårigheter med erektionen blir vanligare med stigande ålder men det hör nödvändigtvis inte ihop med att man blir äldre. Snarare ökar risken för sjukdomar så som högt blodtryck, hjärt - kärlsjukdomar, depression, neurologiska skador, diabetes eller cancer. Dessutom kan hög stressbelastning, livssituation, hormonella rubbningar, rökning, alkohol och läkemedel påverka både lusten och erektionen. Idag vet vi att bara en femtedel av alla som drabbas av någon form av erektionsnedsättning får hjälp och många gånger beror det på att samtalet om erektionsförmåga uteblir inom vården. Det är därför viktigt att man talar med sin vårdkontakt om man upplever problem.

Idag finns det många intimhjälpmedel som kan öka erektionsförmågan, lusten och förbättra den sexuella hälsan. 

 • Mannens erektion

  Här nedan följer steg för steg vad som händer i kroppen vid en erektion för mannen. Detta för att ge en ökad förståelse kring hur vår kropp reagerar vid sexuell upphetsning när allt fungerar. När allt inte fungerar som det ska, fråga gärna din vårdkontakt var i flödet som erektionsnedsättningen sitter för att enklare hitta rätt hjälpmedel och behandling.

  För att få en erektion behöver flera faktorer samverka i kroppen. Dels krävs en sexuell stimulans så som fysisk, mental eller båda delar och dels krävs att blodtillförseln till penis är tillräcklig.
  • 1. Längs hela penis går två svamplika svällkroppar som på latin kallas Corpora Cavernosa.
  • 2. När man ser, hör eller känner något som är sexuellt upphetsande, reagerar hjärnan med att skicka ut nervsignaler som gör att musklerna i blodkärlen i penis slappnar av. De här signalerna kan även uppkomma vid lokal beröring av penis eller underlivet.
  • 3. När musklerna i blodkärlen slappnar av ökar blodflödet in i svällkropparna som fylls med blod. När svällkropparna sväller skapas ett tryck som stänger venerna, det vill säga de blodkärl som leder ut blodet från penis och stänger in blodet i svällkropparna. Cirka 30 gånger så mycket blod strömmar till penis svällkroppar vid erektionsfasen som vid vilotillstånd och för att det ska kunna ske måste man ha friska kärl som levererar blodet.
  • 4. Efter hand som svällkropparna fylls, ökar trycket och mer blod flyter in i penis än vad som flyter ut. Det gör penisen större och erigerad. När svällkropparna är maximalt utspända upphör avflödet helt och erektionen är ett faktum.
  • 5. En erektion avtar när blodtillflödet minskar i de tillförande kärlen som då åter drar sig samman. Då sjunker trycket i svällkropparna och blodet kan flyta ur dessa.

   Rekommenderade intimprodukter för ökad hälsa
   • Penispump – Hydropump för friktionsfri och effektiv användning
   • Ekologiskt vattenbaserat glidmedel/intimkräm BALANCE
   • COBRA II eller MANTA – För ökad orgasm och njutning
   • Penisring – Finns med vibration och utan för ökad erektionsförmåga

 • Kvinnans erektion

  Här nedan följer steg för steg vad som händer i kroppen vid en erektion för kvinnan. Detta för att ge en ökad förståelse kring hur vår kropp reagerar vid sexuell upphetsning när allt fungerar. När allt inte fungerar som det ska, fråga gärna din vårdkontakt var i flödet som erektionsnedsättningen sitter för att enklare hitta rätt hjälpmedel och behandling.

  För att få en erektion behöver flera faktorer samverka i kroppen. Dels krävs en sexuell stimulans så som fysisk, mental eller båda delar och dels krävs att blodtillförseln till klitoris och vaginan är tillräcklig.
  • 1.Klitoris är precis som en penis uppbyggd av svällkroppsvävnad som förtoras och blir mer eller mindre hård när den blodfylls. Klitoris består av ollon, skaft och skänklar som består av en hårdare vävnad, corpus cavernosum och klitorisklyftorna som är mjukare, corpus spongiosum. Klitoris är ungefär 8-10 cm lång.
  • 2. Att uppleva något som är sexuellt stimulerande gör att hjärnan reagerar med att skicka ut nervsignaler underlivet och blodflödet ökar kraftigt och klitoris sväller när den fylls med blod, den får en erektion. 
  • 3. Blodkärlen runt slidan blir spända av blodflödet och en hal vätska pressas genom slidväggarna, lubrikation. Slidan blir förlängd och vidare längre in mot slidbotten. (detta kan även ske automatiskt utan sexuell upphetsning, som ett slags fysiskt skydd av slidan).
  • 4.  Runt urinröret stimuleras körtlarna (kvinnans prostata) att tömma sin vätska ut i urinröret. Det kan vara mer eller mindre tydligt.
  • 5.  När blodflödet minskar så töms klitoris på överskottet av blodet som gjorde den förstorad och hård. slidan återfår sin ursprungliga form och lubrikationen upphör.


  • Rekommenderade intimprodukter för ökad hälsa
   • Nova och Grace – Vaginalstavar för ökad underlivshälsa
   • Ekologiskt oljebaserat glidmedel/intimkräm REPAIR
   • Womanizer – För ökad orgasm, lust och njutning
   • KNIIP-paketet – För ökad kontakt och styrka i bäckenbotten och blodgenomströmning

 • Vad kan påverka sexuell upphetsning & erektion?

  Diabetes Det är dubbelt så vanligt med erektionsnedsättningar bland män med diabetes. Och inträffar 10 till 15 år tidigare än för andra män. Det vanligaste problemet för män med diabetes och erektila nedsättningar är svårigheter att få tillräcklig erektion för njutning och omslutande samlag, andra problem är för tidig, fördröjd, ingen eller retrograd utlösning. Många män med diabetes kan även ha problem att känna lust och upplever sexuell stimulans mindre intensivt.

  Hjärt-kärlsjukdomar, högt kolesterolvärde, högt blodtryck Sjukdomar som påverkar blodkärlen kan i sin tur påverka blodflödet till penis. För män med hjärtsjukdom är risken för sviktande erektion dubbelt så stor som för friska män. Vissa mediciner för behandling av högt blodtryck kan också bidra till nedsatt erektionsförmåga.

  Depression och psykiska sjukdomar Det är inte ovanligt att en person med psykisk sjukdom får problem med erektionen. Läkemedlen i sig, som används för behandlingen, kan också orsaka erektionsstörningar. Läs biverkningar och fråga din vårdkontakt.

  Stress och oro För stor stress påverkar många gånger vår kropp negativt mentalt, fysiskt och även vår sexuella hälsa. Om vi mentalt och fysiskt har svårt att slappna av och vara närvarande kan problem med erektionen och lusten ofta bli en följd för både kvinnan och mannen. Här finns många metoder, mentala verktyg och hjälp att få. Var inte rädd för att stå på dig och fråga om kunskap och råd.

  Kirurgi I många fall leder operationer i bäckenområdet till att erektionsförmågan störs. När man vid prostatacancer opererar bort prostata skadas ofta nerver och artärer som ligger nära prostata. Det kan leda till tillfälliga eller permanenta erektionsproblem.

  Cancer Efter en operation eller strålbehandling mot bäckenområdet kan erektionsförmågan försämras, ibland kraftigt och förloras helt och ibland bara milt. För mannen finns många hjälpmedel och det är viktigt att testa sig fram till vilken metod som kan passa bäst. Vilket hjälpmedel som fungerar kan förändras över tid, exempelvis så kan penispump fungera till en början men senare kan något annat behövas så som en tablett eller spruta. Ofta bibehålls förmågan till orgasm oavsett erektionsförmåga och det finns många hjälpmedel till att nå njutning och lust.

  Njursjukdomar, multipel skleros, ryggmärgsskador och vissa andra neurologiska sjukdomar kan också orsaka eller bidra till erektionsproblem.

  Mediciner Vissa mediciner har den biverkningen att erektionen kan störas. Mediciner för till exempel högt blodtryck, hjärtsjukdom, allergier och psykiska sjukdomar, hör dit. Prata gärna med din vårdkontakt om du äter läkemedel och du upplever att din erektionsförmåga och eller lust påverkas oavsett könstillhörighet.

  Andra vanliga faktorer Rökning, droger, fetma och överkonsumtion av alkohol kan leda till nedsatt erektion och nedsatt lust. Då dessa vanor påverkar känseln, blodkärlen och blodcirkulationen negativt.

  Rekommenderade intimprodukter för ökad hälsa
  • Penispump –Hydropump för friktionsfri och effektiv användning
  • Penisring - För ökad erektionsförmåga
  • Ekologiskt oljebaserat glidmedel/intimkräm REPAIR
  • Womanizer – För ökad lust och njutning
  • KNIIP-paketet – För ökad kontakt och styrka i bäckenbotten

 • Vad är erektil dysfunktion (ED)?

  Erektil Dysfunktion (enligt DSM-5) är konstant eller återkommande oförmåga att få eller bibehålla en erektion som är tillräcklig för sexuell aktivitet.

  Minst ett av de tre nedanstående symptomen måste uppfyllas vid så gott som alla eller alla (75 - 100 %) tillfällen av sexuell aktivitet för att en ska ha diagnosen erektil dysfunktion:
  • Påtagliga svårigheter att få erektion under sexuell aktivitet.
  • Påtagliga svårigheter att bibehålla erektion till dess att den sexuella aktiviteten är fullbordad.
  • Påtagligt minskad erektil styvhet. Ingen erektionsstörning. Förmågan att få och behålla erektion är opåverkad.

  Rekommenderade intimprodukter för ökad hälsa
  • Penispump – Penispump som kan Komplett paket med tillbehör och
  • Ekologiskt vattenbaserat glidmedel/intimkräm BALANCE
  • COBRA II eller MANTA – För ökad orgasm och njutning
  • Penisring – Finns med vibration och utan för ökad erektionsförmåga

 • Hjälpmedel för ökad lust & sexuell hälsa

  Penispump
  En penispump även kallad vakuumpump ökar blodgenomströmningen till penis så att den blir erigerad. Det sker genom ett undertryck som suger ur luften ur pumpen samtidigt som blodet flödar ut till penis. En penispump kan vara positiv vid erektil dysfunktion där erektionsförmågan försämrats eller försvunnit helt. Den ökade blodgenomströmningen hjälper känselnerverna att aktiveras samt svällkropparna att återfå kontakt. Observera att effekten av att använda en penispump ofta förstärks om man även använder en penisring.

  Penisring
  En penisring även kallad pubisring fästs vid penisroten och hjälper penis att bibehålla blodfyllnaden i penis. Den ökar förmågan att upprätthålla erektion och kan vara positiv för män med erektil dysfunktion där erektionsförmågan försämrats eller försvunnit helt. Penisringar finns både med och utan vibration. En penisring med vibration ökar den sexuella tillfredställelsen och stimulerar penisroten och sin partner vid omslutande sex såsom samlag.

  Vibratorer
  Orgasm är liksom ovan beskrivet en skön känsla av sexuell tillfredsställelse som kan bli svårare att uppnå med samma stimulering som innan ohälsa och behandling av denna. Vibration ökar blodgenomströmningen i penis, hjälper en att slappna av och känna njutning igen. För många män som drabbats av sjukdom är ökad stimulering i form av vibration det ända sättet att få orgasm igen och vi erbjuder därför flertalet vibratorer med olika form, storlek och vibrationsmönster.

  Känslighetsolja
  Nedsatt känsel i underlivet är väldigt vanligt i samband med ohälsa och behandling av denna. Känslighetsoljor påverkar blodgenomströmningen i underlivet och gör en känsligare för beröring. Känslighetsolja går att applicera på penisskaftet eller vid roten för en ökad känslighet. För bästa erektionseffekt använd även en penisring och eventuell penispump. För kvinnan kan den med fördel appliceras oljan på klitoris eller vid slidmynningen för ökad blodgenomströmning och känsel, den är även väldigt fin att kombinera med Repair, ett ekologisk oljebaserat glidmedel vid intimmassage.

  Det finns olika typer av känslighetsoljor och dem vi erbjuder innehåller endast naturliga och ekologiska ingredienser. De har lång effekt och går med fördel att använda tillsammans med våra glidmedel och intimprodukter.

  Repair - 100 % ekologisk oljebaserat glidmedel
  Är ett ekologiskt och oljebaserat glidmedel med omega 7 och E-vitamin. Formulan vårdar, återfuktar och motverkar torra/sköra slemhinnor. Den underlättar omslutande samlag vid besvär och är 100% hormonfri.  Repair kan också vara positiv vid irritation, smärta och sårbildning i underlivet. Den är svensktillverkad och fri från parabener.

  Vibratorer
  Orgasm är en skön känsla av sexuell tillfredsställelse som kan bli svårare att uppnå med samma stimulering som innan ohälsa och behandling av denna. Vibration ökar blodgenomströmningen i underlivet, hjälper en att slappna av och känna njutning igen. För många kvinnor som drabbats av nedsatt känsel och erektion är ökad stimulering i form av vibration det ända sättet att få orgasm igen och vi erbjuder därför flertalet vibratorer med olika form, storlek och vibrationsmönster.

  Rekommenderade intimprodukter för ökad hälsa
  • Penispump –Hydropump för friktionsfri och effektiv användning
  • Penisring - För ökad erektionsförmåga
  • Ekologiskt oljebaserat glidmedel/intimkräm REPAIR
  • Womanizer – För ökad lust och njutning
  • KNIIP-paketet – För ökad kontakt och styrka i bäckenbotten

 • Hjälpmedel för mannen i samtal med vårdkontakt

  Här nedan följer några av de behandlingsformer som erbjuds för erektila nedsättningar, hör gärna efter med din vårdkontakt om vad som kan fungera för dig. Det är viktigt att man samtalar med sin vårdkontakt, de kan antingen ge råd och behandling på plats eller ge remiss till rätt mottagning.

  Tablettbehandlingar - PDE5-hämmare. PDE5-hämmare är receptbelagda läkemedel i tablettform. De verkar vid sexuell stimulering och underlättar då för blodkärlen i penis att utvidga sig. Det ökade blodflödet leder på så sätt naturligt till erektion. Tänk på att det idag finns tre olika PDE5-hämmare och se till att prova dig fram till den som passar dig bäst. Även om PDE5-hämmare generellt sett är säkra läkemedel finns ett viktigt undantag: du som behandlas med läkemedel som innehåller nitrater (som nitroglycerin för bröstsmärtor) ska inte använda PDE5-hämmare.

  Apomorfin är ett receptbelagt läkemedel i tablettform, som påverkar den del av hjärnan som kontrollerar sexualdriften. Sexuell stimulering krävs för att det ska fungera.

  Injektionsbehandling - Ett alternativ till tablettbehandling är injektioner av prostaglandin. Ämnet har kraftigt kärlvidgande egenskaper. Det här läkemedlet är också receptbelagt.

  Urethral behandling - Förutom som injektion kan prostaglandin, tas med hjälp av ett plaststift som förs in i urinröret. Även detta är receptbelagt.

  Hormonersättning - Mer sällsynt är att erektionsproblemen beror på för låga testosteronnivåer. Behandling mot detta är relativt enkel. Testosteronpreparat (till exempel via tabletter eller plåster) skrivs ut på recept av din läkare.

  Vakuumpumpen skapar ett undertryck kring penis, så att den fylls med blod. Erektionen bibehålls med hjälp av en pubisring, som sätts kring roten av penis för att hålla kvar blodet.

  Kirurgisk behandling - Olika sorters proteser kan också ersätta den normala erektionsförmågan. Det är ett alternativ man oftast väljer i sista hand, om alla andra behandlingar misslyckats.

  Sexualrådgivning - Tillsammans med en sexolog, psykiater, psykolog eller rådgivare kan du (och din partner) prata om problemen och de faktorer som kan påverka förmågan att få eller behålla erektion. Viktigt att poängtera är att en sådan rådgivning kan vara till hjälp även i situationer där det finns en medicinsk orsak till erektionsproblemen.

Hjälpmedel för Erektion

Arrow up

Din produkt är tillagd

×