Varukorg

Total 0 kr

Kassa
Loader

<<< TILLBAKA

Våra produkter


Handtag, famntag, klapp eller kyss

Gunilla Mathenys pionjärverk ger kunskap och praktiska redskap i hur vården kan arbeta med sexualitet och sexuell hälsa. 
298 kr

FÖRDELAR

Bemötande av närhet, sinnlighet och sexualitet inom vård och omsorg är en aktuell fråga som på senaste tid tagits upp. Att vårdpersonal sällan uppmärksammar patienternas sexuella hälsa är känt sedan tidigare. Oftast saknas ett gemensamt förhållningssätt och gemensamma rutiner kring bemötande av närhet, sinnlighet och sexualitet inom vård och omsorg.

Boken ger både kunskap i ett ämne, som många yrkesutövare idag saknar, och praktiska redskap med konkreta exempel i hur vården kan arbeta med sensualitet och sexuell hälsa. 

Boken lyfter frågor som berör allt mellan vad som händer när man tänder på någon, om det finns ett "bäst-före-datum" för intimitet och sex, demenssjukdomars påverkan och funktionsnedsättning, vilka intimhjälpmedel som finns för livets olika faser, vikten av att lyfta sexualiteten i professionella sammanhang och anhörigas situation.

I boken delar vårdpersonal, omsorgstagare och anhöriga med sig av sina erfarenheter kring kärlek och sexualitet, från glädjefyllda erfarenheter till det som inte är lika rosenrött utan rymmer mörkare sidor som övergrepp, diskriminering, sexuellt utanförskap och ensamhet. Många människor i vårt land får sällan ens uppleva närhet och beröring.

Arrow up

Din produkt är tillagd

×