Varukorg

Total 0 kr

Kassa
Loader

Sex och diabetes

 

Vår sexuella hälsa är en stor del av vårt liv och ett redskap för ökad energi och starkare samliv. Många personer med diabetes som upplever nedsatt lust eller försämrad sexuell förmåga är inte medvetna om att det kan vara diabetes som påverkar den sexuella hälsan negativt. Däremot finns det omständigheter kopplat till diabetes som har en direkt påverkan på den sexuella hälsan, såsom högt blodsocker, högt blodtryck, nerv- och kärlskador. Dåliga blodsockerkontroller med för höga blodsockervärden kan ge skada på nerver och blodkärl som till exempel kan leda till sämre blodgenomströmning och nedsatt känsel i könsorganen. 

Idag finns det många intimprodukter som kan hjälpa till att öka lusten och framförallt förbättra livskvalitén.

 • Sexuell upphetsning

  Våra kroppar reagerar olika på sexuell lust och upphetsning. Hos många uppstår en sexuell lust som kroppen och hjärnan reagerar på och som i sin tur signalerar och ger sexuell upphetsning. Det vill säga om alla kroppens funktioner fungerar som de ska. Både män och kvinnor som lider av diabetes kan känna en enorm sexuell lust men kämpa med upphetsningssproblem, exempelvis erektionsförmåga eller nedsatt känsel. Ett bra första ställe att leta möjliga orsaker är i sin eventuella medicinering. Vissa blodtryckssänkande mediciner kan nämligen bidra till erektil dysfunktion. Men skulle det inte vara biverkningar kan diabetes bära skulden. Dålig blodsockerkontroll kan i förlängningen skada nerver och blodkärl som påverkar blodflödet och känseln i könsorganen.

  Rekommenderade intimprodukter för ökad hälsa
  • KNIIP-paketet – För ökad kontakt och styrka i bäckenbotten
  • Secret of Love - Lusthöjande stimulansgel

 • För honom - Nedsatt erektion

  Ett av de vanligaste sexuella problemen som män med diabetes möter är oförmågan att få erektion. Det är dubbelt så vanligt med erektionsnedsättningar bland män med diabetes och kan inträffa 10 till 15 år tidigare än för män utan diabetes.

  Svårigheter att få erektion kan till viss del bero på skador i blodkärlssystemet som kan försämra blodflödet, alltså om blodgenomströmningen är försämrad eller om en artär är blockerad kommer inte tillräckligt mycket blod att genomströmma ut i penis. Även nervfunktionen spelar roll, hjärnan kan ha svårt att kommunicera med de skadade nerverna i könsorganet vilket leder till att kroppen inte transporterar ut blod till penis. Förmågan att hålla erektionen kan också påverkas då hjärnan måste kommunicera med nerverna för att hålla kvar blod i penisens svällkroppar. 

  Rekommenderade intimprodukter för ökad hälsa
  • Cobra II – Kraftfull vibrator
  • Pulse duo – Kraftfull vibrator

 • För henne - Nedsatt känsel

  Kvinnor med diabetes är benägna att möta samma erektionsnedsättningar som mannen gör. Sexuella komplikationer hos diabetiker såsom skadade nerv- och blodkärl, försämrar blodflödet som har direkt påverkan på blodgenomströmningen till vaginan och klitoris. Det i sig förändrar känselupplevelsen och förutsättning för orgasm. Nervskador kan också orsaka torr slida, det vill säga nedsatt lubrikation och bidra till torra, sköra slemhinnor och orsaka svamp. Där både svampinfektion och torra slemhinnor är vanligare besvär hos en diabetiker än en person utan.

  Rekommenderade intimprodukter för ökad hälsa
  • Ekologiskt oljebaserat glidmedel/intimkräm REPAIR
  • Womanizer – För ökad lust och njutning
  • Wand – Kraftfull vibrator
  • Secret of Love - Lusthöjande stimulansgel

 • Smärta

  Sexualiteten är tänkt att ge dig nöje och energi. Uppstår det smärta i samlivet är det en indikator på att något inte är helt rätt. Omslutande sex vid torra slemhinnor kan vara obehagligt och smärtsamt. Friktionen som uppstår vid torrt samlag gör slemhinnorna väldigt sköra, vilket kan leda till att en svampinfektion bryter ut. Risken att drabbas av urinvägsinfektion är också högre hos kvinnor med diabetes, vilket i sin tur kan leda till samlagssmärta och nedstämdhet.

  Män med diabetes har ökad risk att utveckla Peyronies syndrom, ett tillstånd där ärrvävnad inuti penis orsakar en kraftigt krökt och smärtsam erektion. Även om det kan kännas tufft är det viktigt att diskutera sex och smärta tillsammans med vårdkontakt, det finns många hjälpmedel tillgängliga för att stärka din sexuella hälsa.

  Rekommenderade intimprodukter för ökad hälsa
  • Ekologiskt oljebaserat glidmedel/intimkräm REPAIR
  • Ekologiskt vattenbaserat glidmedel BALANCE
  • Cobra II – Kraftfull vibrator

 • Lust och Olust

  Lustproblematik är ett verkligt bekymmer som oftare drabbar personer med diabetes än de utan. Vissa kan även känna att kontakten med det egna underlivet inte är vad man önskar. Eftersom många inte vet att den sexuella hälsan kan ha anknytningar till diabetes så lider många i tystnad. De letar efter förklaringar i sin vardag och antar att den bristande lusten beror på stress eller andra sociala eller psykologiska orsaker. Viktigt att komma ihåg är att alla kan till och från drabbas av problem i samlivet, vilket kan leda till onödig oro. Upplever man som diabetiker att den sexuella driften har fastnat kan det vara bra att se över sina blodsockernivåer och vidta åtgärder för att sänka dessa då låg sexuell lust ofta beror på dålig blodsockerkontroll.

  Rekommenderade intimprodukter för ökad hälsa
  • Womanizer – För ökad lust och njutning
  • Secret of Love - Lusthöjande stimulansgel
  • RISE - Stimulansgel för ökad känsel

 • Orgasmsvårigheter

  En orgasm kan vara en eftertraktad sexuell belöning, men för en person med diabetes kan det ibland kännas som ett ouppnåeligt mål. Både män och kvinnor kan kämpa med orgasmsvårigheter som följd av skadade nerver och blodkärl. Sexuell stimulans känns då mindre intensiv och orgasmen långt bort. För män kan höga blodsockernivåer även leda till något som heter retrograd ejakulation, vilket är en torr utlösning som innebär att spermierna hamnar i urinblåsan istället för ut genom urinröret.

  Ofta bibehålls förmågan till orgasm oavsett känselnedsättning och det finns många intimhjälpmedel som kan vara behjälpliga för att leta rätt på de nerver som finns kvar så att du kan uppleva njutning och lust igen.  

  Rekommenderade intimprodukter för ökad hälsa
  • Womanizer – För ökad lust och njutning
  • Cobra – Kraftfull vibrator
  • Secret of love – Lusthöjande intimgel
  • Ekologisk oljebaserat glidmedel REPAIR

Hjälpmedel för Sex och diabetes

Arrow up

Din produkt är tillagd

×