Varukorg

Total 0 kr

Kassa
Loader
5501

Träning med knipkula förbättrar kvinnors underlivshälsa

 

Bäckenbotten är benämningen på en del av coremuskulaturen som bär upp överkroppen och stödjer de inre organen. Musklerna i bäckenbotten påverkas av hormoner och tyngdkraften. Den är formad som en tratt och går från svanskotan till blygdbenet och fäster ut mot lårbenet. Den består av väldigt många muskler som gör underverk för vår kropp bland annat förmågan att hålla tillbaka urin och avföring samt ger möjligheten till orgasm.

Varför knipkulor?

Knipkulor hjälper till att ge biologisk återkoppling på din muskelaktivitet och är därför ett snabbt och enkelt sätt att komma igång med träningen.

De största fördelarna med att knipa med knipkulor är att din träning blir mer effektiv, du hittar lättare rätt muskulatur när du har något att knipa runt, du har lättare att göra korrekta dynamiska knipövningar och du får motstånd i knipövningarna av kulans tyngd vilket kan ge förstärkt effekt av träningen både när det gäller styrka och uthållighet.

Hälsovinsterna med knipträning är många

  • Blodgenomströmningen ökar och du syresätter dina muskler.
  • En stark muskel kan exempelvis förebygga framfall,
  • bäckenbottenuppluckring i samband med graviditet och PMS.
  • Det motverkar och förebygger inkontinens
  • Du får en bättre kroppshållning och en starkare rygg

Knipövningar ökar ditt sexuella välbefinnande

  • Lättare att få och bibehålla erektion
  • Du får en starkare känslighet genom den ökade blodgenomströmning, klitoris blir större och styvnar lättare.
  • Motverkar sexuella besvär och smärta.
  • Starka muskler i underlivet gör det även lättare att få orgasm, plus att de ofta blir mer intensiva än tidigare. Många kvinnor uppnår även flera orgasmer på rad, så kallade multipla orgasmer.

Ta del av tips! 

Önskar du få inspiration till KNIP och hur du kan träna så är du varmt välkommen att följa länken nedan där vi medverkar i Klimakteriepodden, avsnitt 46 - Knip för bibehållen livskvalitet med Karolina Ersson

Klicka här för att lyssna på avsnitt 46 i Klimakteriepodden -  Knip för bibehållen livskvalitet med Karolina Ersson - ta del av tips och knep som ges i poddavsnittet! 

TIPS! Vi rekommenderar dig varmt att ladda ner appen TÄT III i din APP store. En informativ, behjälplig app som tar dig till nästa nivå i din träning, dessutom bidrar du till forskning för ökad underlivshälsa.  

Vi önskar dig all lycka till i din friskvårdsträning och har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

 

Arrow up

Din produkt är tillagd

×