• KVALITET                    TRYGGHET                    OMTANKE

0

Vaginalstavar 3 & 4

Följsamma vaginalstavar i silkeslent medicinskt silikon för vårdande rehabilitering, utvecklade i samråd med medicinska specialister och patientföreningar i Sverige.

1 700 kr
{{ price }}

Silkeslena och följsamma vaginalstavar framtagna i samråd med medicinska specialister och patientföreningar i Sverige.

Övningar med vaginalstavarna hjälper dig att förebygga och motverka sammanväxningar i slidan, motverka smärta i underlivet samt ger ökad kontroll av bäckenbottenmuskulaturen. Genom kontinuerlig träning återfår slidan sin elastiska förmåga och gör att gynekologiska undersökningar samt omslutande sex såsom samlag är möjligt utan smärta.

I paketet Vaginalstavar 3 & 4 har vaginalstavarna 3 och 4 vibration, där du med ett enkelt knapptryck väljer själv om du vill ha vibration eller inte.

Syftet med vibrationen är att öka blodgenomströmningen så att cellerna syresätts bättre, vilket är gynnsamt för vävnaden. Dessutom kan vibration underlätta din friskvårdsträning då vibrationen gör det lättare för musklerna att slappna av. 

Stavarna är följsamma slidans unika form och greppvänliga med sitt ergonomiskt utformade handtag för att underlätta träningen.

Önskar du lyssna till övningarna Träning steg för steg och Avslappningsövning som medföljer i guiden, kan du göra det genom att följa respektive länk nedan:

Träning steg för steg

Avslappningsövning

Vi rekommenderar att du vid din friskvårdsträning använder det oljebaserade glidmedlet Repair som medföljer i necessären. Önskar du använda en annan intimkräm eller gel så fungerar både vatten- och oljebaserade intimkrämer/gel (t.ex. 2% Xylocain). Däremot avråder vi från att använda silikonbaserat glidmedel då det kan tära på stavarnas silkeslena medicinska silikon.

Byte av batteri: Du byter batteri genom att skruva av locket vid handtaget. Ta ur det förbrukade batteriet och för in det nya LR1N-batteriet med den positiva polen först. Skruva sedan på locket igen.

För dig som genomgått en strålbehandling mot bäckenområdet, via länken här nedan finner du en informationsfilm kring rehabilitering i samband med strålbehandling:

Film: Sexuell hälsa och rehabilitering - 1177 Vårdguiden

 

"Med tidigare stavar har det alltid funnits ett motstånd men med dom här är det som att vi äntligen samarbetar." (Kvinna, 36 år)

"Är mycket nöjd med stavarna. Har många fördelar mot de stavar jag haft innan. De är mer följsamma och "varma" och dessutom har de vibration." (Kvinna 53 år)

 


Innehåll Paketet innehåller: Vaginalstav 3 och 4, båda med vibration, Repair 50 ml (100 % ekologiskt glidmedel), en träningsguide, en träningsdagbok, en förvaringsnecessär, Clean 50ml (naturligt rengöringsgel) samt batterier (LR1N).
Material Vaginalstavarna är tillverkade i 100% medicinsk silikon.
Färg Blå.
Färg Blå.
Garanti Vaginalstavarna 1 år.
Mått Diameter: 2,4 cm/2,6 cm respektive 2,8 cm/3,2 cm. Längd utan handtag: 15 cm respektive 15,9 cm.
Egenskaper Övningar med vaginalstav lindrar och motverkar smärta i underlivet. Förebygger och hindrar sammanväxningar i slidan. Stärker din kontroll över bäckenbottenmuskulaturen. Komplett vaginalstavskit för din friskvårdsträning med två vaginalstavar i olika storlekar med vibration. Mjuka och följsamma. Greppvänligt ergonomiskt handtag. Vattentäta. Batteridrivna (LR1 N). Rengöring och glidmedel medföljer. Kompatibla med vatten- och oljebaserad kräm/gel (t.ex. Xylocain).

I paketet ingår en träningsguide och träningsdagbok där du får guidning och råd för din friskvårdsträning.

Behov av träning med vaginalstavar:

  • Under och efter strålbehandling/kemoterapi
  • Efter en gynekologisk operation (t.ex. canceroperation eller prolapsoperation)
  • Efter en slidoperation med förminskning av vagina och ärrbildning
  • Vid dyspareuni, upprepade eller ständiga genitala smärtor av olika orsaker, t.ex. lokaliserad provocerad vulvodyni (vestibulit), vaginism (kramper i slidmuskulaturen), vaginit (slidkatarr), adnexit (kombinerad inflammation i äggledare, äggstock och omgivande vävnad), vaginalstenos och endometrios
  • Efter allogen stamcellstransplantation och som utvecklat genital GvHD
  • Efter vaginoplastik/neovagina (t.ex. vid en könsbekräftande operation)
  • Vid obehag på grund av spänd eller svag bäckenbottenmuskulatur
  • Vid ärr efter perinealsnitt (episiotomi) respektive perineal spricka i samband med förlossning
  • Vid hudsjukdomar så som särskilda former av lichen
  • Vid trång slida, som upplevs besvärande.