• KVALITET                    TRYGGHET                    OMTANKE

  Redigeras under avancerat
0

VAGINALSTAVAR 3 - 4

Följsamma vaginalstavar i silkeslent kroppssäkert silikon för vårdande rehabilitering, utvecklade i samråd med medicinska specialister och patientföreningar i Sverige.

2 100 kr
{{ price }}

Silkeslena och följsamma vaginalstavar framtagna i samråd med medicinska specialister och patientföreningar i Sverige.

Övningar med vaginalstavarna hjälper dig att förebygga och motverka sammanväxningar i slidan, motverka smärta i underlivet samt ger ökad kontroll av bäckenbottenmuskulaturen. Genom kontinuerlig träning återfår slidan sin elastiska förmåga och gör att gynekologiska undersökningar samt omslutande sex såsom samlag är möjligt utan smärta.

I paketet Vaginalstavar 3 - 4 har båda stavar vibration. Du kan med ett enkelt knapptryck själv välja om du vill ha vibration eller inte.

Syftet med vibrationen är att öka blodgenomströmningen så att cellerna syresätts bättre, vilket är gynnsamt för vävnaden. Dessutom kan vibration underlätta din friskvårdsträning då vibrationen gör det lättare för musklerna att slappna av. 

Stavarna är följsamma slidans unika form och greppvänliga med sitt ergonomiskt utformade handtag för att underlätta träningen.

Vi rekommenderar att du vid din friskvårdsträning använder Aleah Care Oljebaserat glidmedel som medföljer. Önskar du använda ett annat glidmedel eller en annan intimkräm så fungerar både vatten- och oljebaserade glidmedel/intimkrämer (t.ex. 2% Xylocain). Däremot avråder vi från att använda silikonbaserade glidmedel då det kan tära på stavarnas silkeslena yta i kroppssäker silikon.

Byte av batteri: Du byter batteri genom att skruva av locket vid handtaget. Ta ur det förbrukade batteriet och för in det nya LR1N-batteriet med den positiva polen först. Skruva sedan på locket igen.

I det nationella vårdprogrammet (NVP) för bäckencancerrehabilitering rekommenderas användning av vaginalstav med start 2-6 veckor efter avslutad strålbehandling. Rutiner för den rekommendation som finns i NVP skiljer sig åt mellan olika kliniker och mottagningar. 

För dig som genomgått en strålbehandling mot bäckenområdet, via länken här nedan finner du en informationsfilm kring rehabilitering i samband med strålbehandling:

Film: Sexuell hälsa och rehabilitering - 1177 Vårdguiden

 

"Med tidigare stavar har det alltid funnits ett motstånd men med dom här är det som att vi äntligen samarbetar." (Kvinna 36 år, som genomgått strålbehandling mot bäckenområdet)

"Är mycket nöjd med stavarna. Har många fördelar mot de stavar jag haft innan. De är mer följsamma och "varma" och dessutom har de vibration." (Kvinna 53 år)

 


Innehåll Paketet innehåller: Vaginalstav 3 och 4, båda med vibration, Oljebaserat glidmedel (Repair) 50 ml (ekologiskt), en träningsguide, en träningsdagbok, en förvaringsnecessär, Naturlig produktrengöring 50ml samt batterier (LR1N).
Material Vaginalstavarna är tillverkade i 100% medicinsk silikon. ABS-plast (i vibratorn).
Färg Blå.
Vikt Vaginalstav 3: Utan batteri: 130 gram, med batteri 139 gram. Vaginalstav 4: Utan batteri 190 gram, med batteri 200 gram.
Garanti Vaginalstavarna 1 år.
Mått Diameter: 2,4 cm/2,6 cm respektive 2,8 cm/3,2 cm. Längd utan handtag: 15 cm respektive 15,9 cm.
Egenskaper Övningar med vaginalstav lindrar och motverkar smärta i underlivet. Förebygger och hindrar sammanväxningar i slidan. Stärker din kontroll över bäckenbottenmuskulaturen. Komplett vaginalstavskit för din friskvårdsträning med två vaginalstavar i olika storlekar med vibration. Mjuka och följsamma. Greppvänligt ergonomiskt handtag. Vattentäta. Batteridrivna (LR1 N). Rengöring och glidmedel medföljer. Kompatibla med vatten- och oljebaserad kräm/gel (t.ex. Xylocain).
Egenskaper Vattentät: IPX7. Vibrationsstyrka: Frekvens 80Hz.

I paketet ingår en träningsguide och träningsdagbok med vägledning och stöd för din friskvårdsträning.

Träning med vaginalstavar kan behövas:

 • Efter strålbehandling/kemoterapi
 • Efter gynekologiska operationer (t.ex. canceroperation eller prolapsoperation)
 • Vid vaginism, kramper i slidmuskulaturen
 • Vid smärtsamma samlag, t.ex. vaginit (bakterie- eller svampinfektion), vaginalstenos, endometrios och adnexit (bäckeninflammation, kombinerad inflammation i äggledare, äggstock och omgivande vävnad)
 • Vid hudsjukdomar så som särskilda former av lichen, t.ex. lichen sclerosus
 • Vid ärr efter perinealsnitt (episiotomi) respektive perineal spricka och andra förlossningsskador
 • Vid obehag pga. spänd eller svag bäckenbottenmuskulatur
 • Vid ärr efter perinealsnitt (episiotomi) respektive perineal spricka i samband med förlossning
 • Vid sexologisk rehabilitering efter sexuella övergrepp
 • Vid besvär efter läkningen av kvinnlig omskärelse (könsstympning)
 • Efter en allogen stamcellstransplantation och som utvecklat genital GvHD
 • Efter en vaginoplastik och konsturerandet av en neovagina (t.ex. vid könsbekräftande operationer).