• KVALITET                    TRYGGHET                    OMTANKE

  Redigeras under avancerat
0

VAGINALSTAV 4

Vaginalstavspaketet innehåller följsam vaginalstav i silkeslent kroppssäkert silikon för vårdande rehabilitering, utvecklad i samråd med medicinska specialister inom svensk sjukvård och patientföreningar i Sverige.

1 700 kr
{{ price }}

Silkeslen och följsam vaginalstav (dilator) framtagen i samråd med medicinska specialister inom svensk sjukvård och patientföreningar i Sverige.

Tänjningsövningar med vaginalstavarna hjälper dig att förebygga och motverka sammanväxningar i slidan, motverka smärta i underlivet samt ger ökad kontroll av bäckenbottenmuskulaturen. Genom kontinuerlig träning återfår slidan sin elastiska förmåga och gör att gynekologiska undersökningar samt omslutande sex såsom samlag är möjligt utan smärta.

Aleah Cares vaginalstavar finns i fem olika paket. I detta paket, Vaginalstav 4, har vaginalstav 4 vibration, där du med ett enkelt knapptryck väljer själv om du vill ha vibration eller inte. 

Syftet med vibrationen är att öka blodgenomströmningen så att cellerna syresätts bättre, vilket är gynnsamt för vävnaden. Dessutom kan vibration underlätta din friskvårdsträning då vibrationen gör det lättare för musklerna att slappna av. 

Vaginalstaven är följsam slidans unika form och greppvänlig med sitt ergonomiskt utformade handtag för att underlätta träningen. 

Vi rekommenderar att du vid din friskvårdsträning använder Aleah Care Oljebaserat glidmedel som medföljer i paketet. Önskar du använda ett annat glidmedel eller en annan intimkräm så fungerar både vatten- och oljebaserade glidmedel eller intimkrämer (t.ex. 2% Xylocain). Däremot avråder vi från att använda silikonbaserade glidmedel då det kan tära på stavarnas silkeslena yta i kroppssäker silikon.

I paketet ingår förutom vaginalstav 4, Aleah Care Oljebaserade glidmedel (50ml) som är ett ekologiskt glidmedel avsett för torra och sköra slemhinnor, en skonsam produktrengöring (50ml) som är helt naturlig, ett batteri och en necessär för förvaring. Dessutom medföljer en träningsguide och en träningsdagbok för underlätta uppföljning med din vårdkontakt.   

Byte av batteri: Du byter batteri genom att skruva av locket vid handtaget. Ta ur det förbrukade batteriet och för in det nya LR1N-batteriet med den positiva polen först. Skruva sedan på locket igen.

I det nationella vårdprogrammet (NVP) för bäckencancerrehabilitering rekommenderas användning av vaginalstav med start 2-6 veckor efter avslutad strålbehandling. Rutiner för den rekommendation som finns i NVP skiljer sig åt mellan olika kliniker och mottagningar. 

För dig som genomgått en strålbehandling mot bäckenområdet, via länken här nedan (1177 Vårdguiden) finner du en informationsfilm kring rehabilitering i samband med strålbehandling:

Film: Sexuell hälsa och rehabilitering - 1177 Vårdguiden

 

"Med tidigare stavar har det alltid funnits ett motstånd men med dom här är det som att vi äntligen samarbetar." (Kvinna 36 år, som genomgått strålbehandling mot bäckenområdet)

"Är mycket nöjd med stavarna. Har många fördelar mot de stavar jag haft innan. De är mer följsamma och "varma" och dessutom har de vibration." (Kvinna 53 år)


Innehåll Paketet innehåller: Vaginalstav 4 med vibration. Oljebaserat glidmedel (Repair) 50 ml (ekologiskt), en träningsguide, en träningsdagbok, en förvaringsnecessär, Naturlig produktrengöring 50 ml samt batterier (LR1N).
Material Vaginalstaven är tillverkad i 100% medicinsk silikon. ABS-plast (i vibratorn).
Färg Blå.
Vikt Utan batteri: 190 gram. Med batteri: 200 gram.
Garanti Vaginalstaven 1 år.
Mått Diameter: 2,8 cm/3,2 cm. Längd utan handtag: 15,9 cm.
Egenskaper Övningar med vaginalstav lindrar och motverkar smärta i underlivet. Förebygger och hindrar sammanväxningar i slidan. Stärker din kontroll över bäckenbottenmuskulaturen. Komplett vaginalstavskit för din friskvårdsträning med två vaginalstavar i olika storlekar med vibration. Mjuka och följsamma. Greppvänligt ergonomiskt handtag. Vattentäta. Batteridrivna (LR1 N). Rengöring och glidmedel medföljer. Kompatibla med vatten- och oljebaserad kräm/gel (t.ex. Xylocain).
Egenskaper Vattentät: IPX7. Vibrationsstyrka: Frekvens 80Hz.

I paketet ingår en träningsguide och träningsdagbok med vägledning och stöd för din friskvårdsträning.

Träning med vaginalstavar kan behövas:

 • Efter strålbehandling/kemoterapi
 • Efter gynekologiska operationer (t.ex. canceroperation eller prolapsoperation)
 • Vid vaginism, kramper i slidmuskulaturen
 • Vid smärtsamma samlag, t.ex. vaginit (bakterie- eller svampinfektion), vaginalstenos, endometrios och adnexit (bäckeninflammation, kombinerad inflammation i äggledare, äggstock och omgivande vävnad)
 • Vid hudsjukdomar så som särskilda former av lichen, t.ex. lichen sclerosus
 • Vid ärr efter perinealsnitt (episiotomi) respektive perineal spricka och andra förlossningsskador
 • Vid obehag pga. spänd eller svag bäckenbottenmuskulatur
 • Vid ärr efter perinealsnitt (episiotomi) respektive perineal spricka i samband med förlossning
 • Vid sexologisk rehabilitering efter sexuella övergrepp
 • Vid besvär efter läkningen av kvinnlig omskärelse (könsstympning)
 • Efter en allogen stamcellstransplantation och som utvecklat genital GvHD
 • Efter en vaginoplastik och konsturerandet av en neovagina (t.ex. vid könsbekräftande operationer).